Коронавірус "пішов" від ЛГБТ-спільноти?

Марина АнсіфороваMarina Ansiforova
Понеділок, 25 травня 2020, 13:38

Твердження: COVID-19 виник у результаті одностатевого сексу.

Джерело: Інтерв’ю почесного патріарха православної церкви України Філарета.

Цитата: "...Але причина коронавірусу — це гріховність людства. У чому особливість гріха полягає? Відкрито добро не захищають, а захищають зло, і не тільки захищають, а його поширюють. Я маю на увазі насамперед одностатеві шлюби".

Спростування. Американська асоціація сексуального здоров’я пише, що COVID-19 виявили у спермі, посилаючись на дослідження у китайському місті Шанцю, де вірус ідентифікували у спермі шести із 38 чоловіків (16%), які брали участь у дослідженні.  

Однак, The Guardian вказує на недоліки у цьому дослідженні: по-перше, воно  охоплює незначну кількість учасників, а, по-друге  —   наявність COVID-19 у спермі не означає, що вірус може передаватися статевим шляхом. 

Результати іншого дослідження виявили РНК вірусу у фекаліях. За словами дослідників, такий аналіз стулу не доводить, що інфікуватися коронавірусом можна, займаючись анальним сексом, а лише вказує на той факт, що COVID-19 може передаватися через травну систему,  фекально-оральним шляхом. 

Як передається COVID-19? Коронавірус — це респіраторне захворювання і передається повітряно-крапельним шляхом, незалежно від сексуальної орієнтації. 

Що потрібно робити? Загальне правило, кажуть лікарі, — уникати нових сексуальних контактів під час пандемії, адже разом із обіймами та поцілунками  можна підхопити і COVID-19 :)

Проект FAKEPALM розвінчує фейки про COVID-19. Якщо ви зауважили сумнівну інформацію про коронавірус чи карантин, надішліть її за адресою sos.pravda007@gmail.com і ми обов’язково її перевіримо.   



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації