Чому шанхайський рецепт боротьби з коронавірусом — не дієвий і не шанхайський?

Валерія ІвановаВалерія Іванова
Четвер, 25 червня 2020, 00:15

Твердження: Уряд Шанхаю офіційно заявив, що для того, аби вилікувати коронавірус, потрібно щоденно робити внутрішньовенні ін'єкції вітаміну С по 200 міліграмів на кілограм тіла. 

Деталі: У месенджерах та у мережі інтернет поширюються статті про те, що вітамін С лікує від коронавірусу. Автори фейку стверджують:  якщо щоденно колоти великі дози вітаміну С внутрішньовенно, то ризик захворіти та померти від COVID-19 знизиться до нуля. 

Цей метод начебто оприлюднив уряд Шанхаю як офіційну рекомендацію з боротьби з пандемією коронавірусу: "Рекомендації щодо дозування варіюються в залежності від тяжкості захворювання, від 50 до 200 міліграмів на кілограм маси тіла в день". 

Спростування:  Жодного офіційного повідомлення від уряду Шанхаю, або від керманичей інших китайських міст про дієвість ін'єкцій вітаміну С проти коронавірусу — немає. 

Вітамін С і дійсно виконує важливу функцію для імунної системи організму, і регулярний прийом вітаміну може мати лише незначний шанс знизити ризик застуди. 

Однак інформація про те, що вітамін С може вилікувати або запобігти інфікуванню коронавірусом, науково не підтверджена. 

Також немає жодних доказів того, що будь-який вітамін, у тому числі вітамін С, може запобігти інфікуванню на COVID-19. 

За даними ВООЗ, на сьогоднішній день не існує жодних медичних засобів, які лікують або можуть запобігти інфікуванню коронавірусом. 

Більше того, внутрішньовенні ін'єкції вітаміну С у великій кількості можуть серйозно зашкодити вашому здоров'ю

Проєкт FAKEPALM розвінчує фейки про COVID-19. Якщо ти  зауважив сумнівну інформацію про коронавірус чи карантин, надішли її за адресою sos.pravda007@gmail.com і ми обов’язково її перевіримо.   



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації