Чому світові запаси нафти не стосуються пандемії?

Валерія ІвановаВалерія Іванова
Вівторок, 14 липня 2020, 08:21

Твердження: Коронавірус вигадали і розповсюдили китайці через те, що у світі завершується нафта і газ. Тож скоротивши виробничі процеси по всьому світу, Китай зможе отримати низькі ціни на енергоносії. 

Деталі:  У інтернеті розповсюджується відео, де начебто спеціаліст з ядерної фізики Ігор Острецов, розповідає про те, що у світі завершуються природні запаси нафти і газу. За його словами, китайцям довелось створити і розповсюдити коронавірус, щоб скоротити темпи промисловості по всьому світу. Цей "хитрий план" мав зменшити ціни на енергоресурси для китайців, що в свою чергу мало б врятувати населення Китаю від бідності. 

За декілька днів відео набрало вже понад півмільйона переглядів. 

Спростування: По-перше, Ігор Стрельцов не є ані науковцем у сфері вірусології, ані навіть звичайним лікарем. Крім того, він вже не вперше розповсюджує схожі фейки. 

До прикладу, раніше він заявляв, що цунамі біля Японії влаштували Сполучені Штати ядерним вибухом, щоб забрати у японських атомних електростанцій уран.

У відеоролику про роль Піднебесної у розповсюдженні коронавірусу автор стверджує, що коронавірус був вигаданий Китаєм, щоб змусити весь світ зупинити промисловість, однак вже за хвилину запевняє, що "світовий тіньовий уряд" хоче скоротити чисельність населення за допомогою коронавірусу. 

Насправді ж, вірус SARS-CoV-2 виник внаслідок природної мутації, і це вже довели десятки науковців по всьому світу. 

Всесвітня організація охорони здоров'я теж схиляється до того, що вірус перейшов від тварини до людини природним шляхом.   

Пандемія справжня, у світі вже понад 12,55 мільйонів захворілих на COVID-19, і вже понад 561 тисяча людей померла. 

А карантинні заходи по всьому світу вводять не для того, щоб зменшити темпи промисловості, а щоб стримати темпи поширення нового вірусу та пом'якшити навантаження на медичну систему, яка може не витримати одночасний наплив великої кількості хворих. 

Проєкт FAKEPALM розвінчує фейки про COVID-19. Якщо ти зауважив сумнівну інформацію про коронавірус чи карантин, надішли її за адресою sos.pravda007@gmail.comі ми обов’язково її перевіримо.   



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації