Одкровення Мадонни, співпраця Уханю й Пакистану та мурахоїд-Анубіс — топ фейків тижня

Марина АнсіфороваMarina Ansiforova, Валерія ІвановаВалерія Іванова
П'ятниця, 31 липня 2020, 08:48

Твердження: Ліки від коронавірусу є, просто їх приховують, і тисячі американців через це помирають дарма. 

Деталі: Великого розголосу ця інформація набула після поширення в акаунті Інстаграму співачки Мадонни відео лікарки з Техасу Стелли Іммануель, в якому розповідається, що вакцина від коронавірусу вже винайдена, однак пересічним хворим її не видають, тому тисячі американців помирають, неспроможні подолати вірус. 

"Правда звільнить усіх нас. Проте деякі люди не хочуть її чути. Особливо її не хочуть чути ті,  хто знаходиться при владі і отримує більше за всіх грошей від цих довгих пошуків вакцини. Вакцина вже доступна і перевірена декілька місяців тому. Їм краще використовувати страх як контроль. Вони дають можливість заможним стати ще заможнішими, а бідним доводиться ставати ще біднішими. Ця жінка, Стелла, моя героїня. Дякую їй",  — написала зірка на своїй сторінці. 

 

Спростування: Інстаграм спочатку позначив пост Мадонни як фейкову інформацію, а згодом допис і зовсім зник (щоправда, досі незрозуміло, чи видалила його співачка, чи це зробила соціальна мережа). 

Ефективність гідроксихлорохіну не доведена. Його не можна застосовувати без нагляду лікаря. 

Нині вакцину від коронавірусу передзамовляють чимало країн світу, через шалений попит компанії-виробники зацікавлені у якнайшвидшому винаході, сертифікації та дистрибуції ліків від COVID-19.

Твердження: Інститут вірусології Уханю підписав трирічну угоду  про співпрацю з Організацією оборони і техніки Пакистану у сфері досліджень "інфекційних захворювань, що виникають". 

Деталі: 23 липня австралійська газета The Klaxon опублікувала статтю, в якій розповіли про те, що Інститут вірусології, який знаходиться в китайському Ухані, підписав угоду на три роки з оборонним відомством Пакистану щодо  "досліджень у вірусології". 

Видання, яке посилається на анонімні джерела, стверджує, що Китай допомагає Пакистану "створити свою базу вірусів". 

Спростування: Стаття викликала неабиякий резонанс на хвилі конспірологічних теорій про те, що  нібито у лабораторії Уханського інституту вірусології створили коронавірус. 

Міністерство закордонних справ Пакистану назвало статтю "політично мотивованою", а історію — "фальшивою". 

 

Твердження: На мобільних лабораторіях для тестування на коронавірус у Сполучених Штатах зображений бог смерті — Анубіс. 

Деталі: Користувачі соціальних мереж поширюють дезінформацію про те, що начебто на логотипі мобільних лабораторій США, які проводять тестування на коронавірус, зображений єгипетський бог смерті та поховання — Анубіс. 

Це, на думку конспірологів, доводить, що пандемія запланована язичниками. 

 
Американська компанія мобільних лабораторій "Aardvark Mobile Health" почала працювати задовго до початку пандемії коронавірусу. 

Це логотип американської компанії мобільних лабораторій "Aardvark Mobile Health", яка почала працювати задовго до початку пандемії коронавірусу, і зображений на ньому не Анубіс, а голова мурахоїда. 

Називається компанія "Aardvark" на честь африканського мурахоїда. 

 
Африканський мурахоїд аардварк. 

А отєгипетського бога смерті та поховань Анубіса зображали ось так і він зовсім не схожий на логотип  американської компанії мобільних лабораторій. 

 
Зображення єгипетського бога смерті та поховань Анубіса. 

Якщо у вас є історія про те, як COVID-19 та карантин змінили ваше життя, напишіть нам листа із темою "Моя історія" на sos.pravda007@gmail.com 



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації