"Ремдесивір", який масово скуповують в Америці, — не панацея від коронавірусу

Марина АнсіфороваMarina Ansiforova
Понеділок, 6 липня 2020, 12:13

Твердження: Американці масово скуповують препарат "Ремдесивір", який допомагає вилікуватися від коронавірусу. 

Спростування: Днями мережею пронеслася новина стосовно того, що США скупили "майже всі прогнозовані запаси "Ремдесивіру", який нібито здатний вилікувати коронавірус. Автори статті також зазначають, що внаслідок такої масштабної скупки "Європі не залишиться нічого".

Деякі країни, зокрема Ізраїль, Японія та Південна Корея, схвалили "Ремдесивір" для використання від COVID-19, однак препарат не є сертифікованим засобом лікування коронавірусної інфекції. 

Наразі експерти-вчені вказують на той факт, що препарат, який початково розроблявся від вірусу Ебола, успішно допомагає людям відновитися після захворювання, проте не лікує його.

Натомість у США "Ремдесивір" отримав неабияку підтримку зі сторони президента.  Дональд Трамп неодноразово рекламував його позитивний ефект і лобіював його використання — про це говорив і  чинний міністр охорони здоров'я США Алекс Азар:

"Президент Трамп приголомшливим чином забезпечив американцям доступ до першого авторизованого терапевтичного засобу проти COVID-19",  —   заявив Алекс Азар.

Хоча у Сполучених Штатах дійсно закупили понад 90% запасів препарату на липень і 100% на серпень і вересень,  —   а це близько 500 тисяч доз  — країни ЄС заявили, що мають достатню кількість цього препарату, аби себе забезпечити. Наприклад, Міністерство охорони здоров'я Німеччини заявило, що має потрібні запаси ліків, а представник британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона назвав запаси "Ремдесивіру" в країни "достатніми".

Голова Данського агентства  з лікарських засобів уточнив, що країна має достатній запас ліків до кінця літа за умови, що тенденція пандемії буде такою ж. Однак  у випадку другої хвилі ситуація з "Ремдесивіром" може стати "викликом".

У той же час ВООЗ стурбовані монополією США на фармринку з виробництва "Ремдесивіру" і вивчає наслідки угод США по "Ремдесивіру".

Проєкт FAKEPALM розвінчує фейки про COVID-19. Якщо ти  зауважив сумнівну інформацію про коронавірус чи карантин, надішли її за адресою sos.pravda007@gmail.com і ми обов’язково її перевіримо.   



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації