Чи пов’язана революція у Білорусі зі скепсисом Лукашенка щодо пандемії COVID-19?

Марина АнсіфороваMarina Ansiforova
Середа, 12 серпня 2020, 09:29

Твердження: Президент Білорусі Олександр Лукашенко "отримав" протести по всій країні через його заперечення пандемії коронавірусу. 

Деталі: Користувачі мережі Facebook поширюють картинки, в яких висувається гіпотеза, що протестні рухи після президентського голосування в Білорусі зумовлені саме тим, що Олександр Лукашенко неодноразово заперечував летальність коронавірусу та не запроваджував карантин у Білорусі. 

На думку анонімного автора, саме така позиція президента стосовно вірусу і могла стати причиною масових безладів у країні, що їх начебто підтримує "і Росія, і Захід". 

 
Користувачі мережі Facebook поширюють картинки, в яких висувається гіпотеза, що протестні рухи  в Білорусі зумовлені тим, що Олександр Лукашенко неодноразово заперечував летальність коронавірусу. 

Спростування: Олександр Лукашенко є президентом Республіки Білорусь з липня 1994, тобто 26 років поспіль. 

Три дні тому Лукашенко взяв участь у шостих виборах. Водночас Центрвиборчком відмовився реєструвати кандидатом головного опонента чинного президента Сергія Тихановського. Як наслідок, кандидаткою в президенти стала його дружина Світлана. 

Попри протестні акції вибори пройшли з масовими порушеннями Центрвиборчком заявив, що Лукашенко набрав 79% голосів, а Тихановська 6%. 

Однак незалежний екзитпол за кордоном повідомив, що підтримка Тихановської на рівні 80%. 

На фоні цього силовики намагаються придушити протести.    

Незалежно від того, якою є позиція Лукашенка щодо коронавірусу (Fakepalm  вже писав про те, що позиція президента Білорусі є доволі сумнівною), у країні роками назрівала політична криза, а коронавірус не "світова афера", а  реальна пандемія.   

Проєкт FAKEPALM розвінчує фейки про COVID-19. Якщо ти зауважив сумнівну інформацію про коронавірус чи карантин, надішли її за адресою sos.pravda007@gmail.comі ми обов’язково її перевіримо.   



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації