Чому від заморожених курячих крилець не можна заразитися коронавірусом?

Марина АнсіфороваMarina Ansiforova
Четвер, 20 серпня 2020, 11:07

Твердження: Від замороженої їжі можна заразитися COVID-19.

Деталі: Медіа поширили новину про те, що на півдні Китаю у місті Шеньчжень в заморожених курячих крильцях з Бразилії виявили сліди коронавірусу. Начебто  місцева влада проводить експертизи імпортних продуктів, і нещодавно коронавірус виявили у заморожених креветках. 

Спростування: Китайські вчені вважають, що коронавірус може достатньо довго функціонувати за низьких температур — аж до -20 градусів, однак випадків, які б підтверджували факт зараження COVID-19 саме через заморожену їжу, поки офіційно не існує. 

Цей факт підтвердила і Всесвітня організація з охорони здоров'я на своєму брифінгу. За словами виконавчого директора ВООЗ з надзвичайних ситуацій у сфері здоров'я Майкла Райана, не варто розповсюджувати "панічні настрої" щодо їжі, адже "немає жодних доказів того, що продукти харчування чи харчовий ланцюг бере участь у передачі цього вірусу. Люди не повинні боятися їжі чи упаковки, процесу переробки і доставки". 

За даними ВООЗ, у Китаї було протестовано декілька тисяч упаковок, і знайшли коронавірус лише у менш ніж 10 із них. При цьому там не виявили патоген, що може інфікувати, а лише залишки неактивного вірусу. 

Разом з цим вірусологи рекомендують перед вживанням продуктів мити руки з милом, а м'ясо  обробляти термічно. 

Проєкт FAKEPALM розвінчує фейки про COVID-19. Якщо ти зауважив сумнівну інформацію про коронавірус чи карантин, надішли її за адресою sos.pravda007@gmail.comі ми обов’язково її перевіримо.   



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації