Чому карантин не перетворить людину на тварину?

Валерія ІвановаВалерія Іванова
Вівторок, 1 вересня 2020, 10:03

Твердження: Карантинні заходи запровадили для того, аби опустити людину нижче рівня тварини та перетворити її на ідеального раба. 

Деталі: В інтернеті поширюється стаття, у якій йдеться про те, що під приводом боротьби з коронавірусом "тіньова влада", або "злочинний конгломерат" намагається опустити права та потреби людей на щабель нижче, ніж у тварин, щоб перетворити їх на біороботів. 

За словами авторів фейку, тільки заможна частина людства перетвориться на "просунутого кіборга", а всі інші стануть донорами органів для багатіїв. 

Нібито саме для придушення волі людей "тіньова влада" і ввела карантин. 

Спростування: Це лише конспірологічна теорія, яка не опирається на жоден доказ чи науково доведений факт. 

По-перше, пандемію не могла запланувати людина, адже COVID-19 виник у ході природної мутації, що підтверджують дослідження вчених різних науково-дослідних установ у світі.

По-друге, пандемія — справжня, у світі вже понад 25 мільйонів інфікованих і більше 844 тисяч летальних випадків, спричинених COVID-19. 

По-третє, карантинні заходи не порушують права людини, адже основоположне право людини — це право на життя. 

Конституція України визначає життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпеку людини як найвищу соціальну цінність. Відповідно до статті 33 Конституції України, кожному гарантується свобода пересування, але "за винятком обмежень, які встановлюються законом". 

Відповідне обмеження створює інший нормативний документ — це закон "Про захист населення від інфекційних хвороб". У ньому зазначено, що карантин оголошується для ліквідації епідемії чи спалаху особливо небезпечної інфекційної хвороби. 

Тож носіння масок, дотримання соціальної дистанції та інші карантинні заходи  введені більшістю розвинених країн світу не для того, аби принизити людську гідність, а для того, щоб захистити людей від небезпечного для життя і здоров'я коронавірусу.

Немає жодного підтвердження тому, що карантинні обмеження діятимуть після винайдення вакцини від COVID-19 та зникнення епідеміологічної загрози. 

Валерія Іванова 



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації