Чому маска з діркою не захистить дитину від COVID-19?

Марина АнсіфороваMarina Ansiforova
Понеділок, 7 вересня 2020, 09:24

Твердження: Тривале носіння маски дитиною може спровокувати кисневе голодування, а тому треба зробити дірку. 

Мережею Facebook поширився пост, в якому жінка розповідає, що винайшла "лайфхак", яким чином дитина може "нормально дихати", не знімаючи маску: дірка на місці згину,  непомітна для інших. За словами Фейсбук-юзерки, дітей варто вчити про це нікому не казати — "нехай пограють у маленьких шпигунів". 

 
Мережею Facebook поширився пост, в якому жінка розповідає, що винайшла "лайфхак", яким чином дитина може "нормально дихати", не знімаючи маску: дірка на місці згину,  непомітна для інших

Спростування: Згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, маска сама по собі не може забезпечити стовідсоткового захисту від COVID-19: її треба носити, дотримуючись основної рекомендації — триматися на відстані у півтора метри від інших людей. 

Враховуючи, що діти у школі апріорі не можуть постійно стежити за дотриманням дистанції із однокласниками, маска мінімально захищає дитину від інфікування. Якщо на ній буде ще й дірка — це  лише підвищує шанси дитини на інфікування не тільки коронавірусом, а й іншим вірусами. 

У Всесвітній організації охорони здоров'я визнають, що тривале носіння масок може бути дещо некомфортним, проте тривале носіння медичних масок не може призвести до інтоксикації вуглекислим газом через нестачу кисню. 

До того ж, кисневе голодування може виникати через тривале перебування у закритому приміщенні, яке не провітрюється. 

Вікна у освітніх закладах мають постійно відкриватися на провітрювання, а учні на перервах можуть виходити на вулицю, аби подихати свіжим повітрям. Цих заходів достатньо для профілактики кисневого голодування. 

Марина Ансіфорова 



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації