Фейсбук-юзерку визнали винною у розповсюдженні фейку про смерть військових від вакцини проти коронавірусу

Марина АнсіфороваMarina Ansiforova
Середа, 9 вересня 2020, 11:30

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області притягнув до адміністративної відповідальності користувачку соціальної мережі Facebook, яка поширила повідомлення під назвою "На Україні американська вакцина від COVID-19 вбила 5 людей". Протокол склали у Яремчанському відділі поліції. 

Згідно з версією слідства, 20 липня дописувачка поширила на своїй сторінці у соцмережі пост, інформація в якому "не відповідає дійсності, чим вчинила поширення неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку". 

Суд визнав, що блогерка порушила статтю 173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Поширювання неправдивих чуток). 

При цьому правопорушниця також визнала свою провину та попросила "суворо її не карати". 

Суд наклав  170 гривень штрафу, а також зобов’язав жінку відшкодувати судовий збір у 420 гривень.

 
Яремчанський міський суд Івано-Франківської області притягнув до адміністративної відповідальності користувачку соціальної мережі Facebook, яка поширила повідомлення під назвою "На Україні американська вакцина від COVID-19 вбила 5 людей".

Раніше Українська правда SOS вже писала про те, що користувачі Facebook масово поширюють інформацію про те, що в Україні п'ять військовиків загинуло під час тестування вакцини від COVID-19, розробленої буцімто американськими вірусологами. 

Ця інформація почала масово поширюватися "виданнями" так званої ЛНР та ДНР. Її автор,  Олександр Мазейкін, фігурує на сайті "Миротворець" як "журналіст-провокатор сепаратистського видання "Новини-24".

Нині в Україні офіційно не розробляють і не тестують вакцини від коронавірусу. 

За останньою інформацією від міністра охорони здоров'я Максима Степанова, Україна веде переговори про закупку вакцини від коронавірусу з представниками англо-шведської компанії AstraZeneca та китайським виробником "Сеновакс". 

Марина Ансіфорова

Ми дуже вдячні вам, наші читачі, за час, проведений на сайті "Українська правда.SOS". Тепер ми хочемо попросити вас оцінити нашу роботу – і для цього ставимо декілька просих запитань.



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації