Коронавірус в регіонах. Що сталося 8 вересня 

Тетяна ПляцокTanya Pliatsok
Середа, 9 вересня 2020, 16:49

Хто з публічних осіб захворів на COVID-19 та як коронавірус впливає на освіту та медицину — читайте у короткій підбірці найважливіших регіональних новин за восьме вересня. 

Освіта

У одній з Хотинських шкіл Чернівецької області  десятикласник захворів на COVID-19. Клас перевели на двотижневе онлайн навчання. Є інформація, що також захворіла техпрацівниця навчального закладу.

Коронавірус виявили у Черкаському бізнес-коледжі. Захворів один зі студентів, тому  всі одногрупники  перейшли на дистанційне навчання та здали тести на COVID-19. У освітньому закладі дотримуються маскового режиму, проводять температурний скринінг і дезінфекцію приміщень.

У Полтаві на коронавірус захворіли освітяни — вчителька гімназії та вихователька дитсадка. Обидві жінки лікуються амбулаторно. Школа продовжує працювати у звичайному режимі, а в дошкільному закладі групу відправили на карантин. 

Медицина

У Львівській області 80% медпрацівників, що захворіли на коронавірус, уже одужали. Загалом за весь час пандемії на Львівщині коронавірус підхопили 1700 медичних працівників. Регіон продовжує лідирувати за кількістю інфікованих COVID-19 в Україні.

У сумській лікарні № 5 нестача медиків для лікування коронавірусних пацієнтів. Медичний заклад є лікарнею "другої хвилі", де на 47 ліжок для пацієнтів з коронавірусом розраховано вісім бригад медиків. У цих бригадах — 24 лікаря, які не мають терапевтичного чи інфекційного профілю, щоб надавати фахову допомогу. 

В Умані Черкаської області для паломників, хворих на коронавірус у легкій формі, розгорнуть інфекційний госпіталь. В МВС очікують, що цього року місто Умань відвідають три тисячі паломників для святкування єврейського нового року Рош га-Шана 

Люди 

На коронавірус захворів Андрій Горб — міський голова Підгородного, що у Дніпропетровській області. Політик почувається погано, проте продовжує дистанційно працювати. 

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин госпіталізований із COVID-19 у "Львівський регіональний фтизіопульмонологічний центр". Перед тим Ганущин лікувався від коронавірусу вдома, однак його стан погіршився. 

Пляцок Тетяна



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації