Львівщина продовжує карантин

Вівторок, 30 червня 2020, 19:05

Обмеження триватимуть до 7 липня. Рішення ухвалила обласна Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Джерело: Пресслужба Львівської ОДА. 

Пряма мова: "Ми не можемо послаблювати карантин, коли кількість нових хворих щодня збільшується на 150-240 людей, коли відсоток завантаженості лікарень стрімко наближається до критичної позначки, а стан пацієнтів, які звертаються до лікарів, важчий, порівняно з початком пандемії. 

Львівщина серед лідерів за кількістю складених протоколів про порушення карантину. Днями мережу сколихнуло відео, на якому близько сотні людей влаштували масове купання у джерелі біля Львова. Цією справою зараз займаються правоохоронні органи. 

Саме нехтування власною безпекою та карантинними обмеженнями призводять до погіршення епідеміологічної ситуації в регіоні. Вкотре закликаю мешканців області бути обачними та свідомими, тривалість і суворість карантину залежить від кожного з нас. Життя і здоров’я людей в пріоритеті, тому про послаблення обмежень поки не йдеться".

Деталі: Завантаженість ліжок в обласних закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, складає 44,4 % від загальної кількості (при нормі менше, ніж 50 %). Середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА протягом останніх семи днів складає 87,2 на 100 тисяч населення (при нормі більше, ніж 24).

Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 19 % при нормі менше, як 11 %. Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить 24,9 % при нормі менш, як 11 %. 

Передісторія: Львівська область є лідером із кількості випадків коронавірусу в країні: за останню добу тут виявлено 143 нових випадки і 3 смерті. 

Загалом з початку пандемії в регіоні зафіксовано вже 5 435 випадків COVID-19  (146 – летальних). 



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама: