Чому Білл Ґейтс не міг винайти COVID-19?

Валерія ІвановаВалерія Іванова
Вівторок, 19 травня 2020, 21:54

Твердження: Мільярдер Білл Ґейтс спеціально вигадав коронавірус, аби заробити на вакцині, яку купуватимуть по всьому світу, щоб побороти пандемію COVID19. Ця вакцина буде містити мікрочіпи, які вводитимуть у людину, що дасть змогу мільярдерові слідкувати за більшістю населення планети. Цей план розкрили правоохоронні органи, і його вже заарештували за розповсюдження вірусу.

Спростування: "Цифрового магната звинувачують не тільки у бажанні заробити на вакцині, а й у створенні самого коронавірусу" — такими словами починається відео, яке один з користувачів YouTube розмістив на платформі відеогостингу.  

Відео, опубліковане під назвою "Викриття Білла Ґейтса. Головний замовник пандемії", зібрало вже понад півмільйона переглядів і далі шириться серед українських користувачів. Відеороликів зі схожим змістом і меседжами — сотні, ще більше дописів  у соціальних мережах і статей на "жовтих" сторінках газет.

Така масштабна подія, як пандемія коронавірусу, не могла оминути увагою  прихильників думки про існування "таємного світового уряду", масонів, пласкої землі і тих, хто вірить, що прибульці, — вже серед нас. І, враховуючи, що  вільного часу на карантині в них багато, версії стають все більш божевільними. 

Найдужче дісталось мільярдеру і засновнику корпорації Майкрософт  Біллу Ґейтсу. За підрахунками The New York Times, теорії змови за участю Білла Ґейтса протягом трьох останніх місяців згадувались у соціальних мережах та телевізійних програмах рекордні 1,2 мільйони разів.  Мільярдер з'являється у парі з "коронавірусом" по 18 тисяч разів на день.

Більшість теорій змов ґрунтуються на тому, що ще до початку світової пандемії  мільярдер нібито знав про неї, а отже мав стосунок до створення вірусу

У якості доказів, що Білл Ґейтс "знав, а отже й розповсюдив" зазвичай наводять декілька його виступів, де він розповідав про загрозу світової пандемії. Серед них — виступ Ґейтса на TEDex у 2015-му році та на Мюнхенській конференції з безпеки у 2017-му, де він розповідав про загрозу нової пандемії.

Найчастіше згадується і захід, організований Фондом Білла Ґейтса та Всесвітнім економічним форумом — "Event 201", де моделювали велику світову пандемію й розробляли план взаємодії між державою та приватним сектором, аби заздалегідь підготуватися та зменшити економічні наслідки. Ця подія відбулась за декілька тижнів до того, як світ дізнався про перший випадок зараження COVID-19 у Китаї.  

"Навіщо йому це потрібно?" — спитаєте ви. За версією дописувачів у соціальних мережах: для того, аби змусити більшість населення світу зробити вакцинацію з мікрочіпами, яка дає змогу відслідковувати людей по всьому світу. На думку армії прихильників конспірологічних теорій, ці чіпи будуть введені людині під час ін'єкції, а потім інформація про кожну людину збиратиметься в окремій базі, яка буде доступна мільярдеру. 

Ще більше інформації про "мікрочіпи від Ґейтса" розійшлося в  інтернеті, після слів радника Трампа, Роджера Стоуна, який заявив в одному з американських ЗМІ, що "Ґейтс створив вакцину, аби чіпувати людей". Фантазії конспірологів дійшли навіть до того, що Ґейтс нібито вже розробив чіпи, які здатні керувати поведінкою людини. 

Ну і кульмінація попередніх фантазій — геніально-злочинний план Ґейтса розкрили, і його за це вже заарештували!  Цей меседж транслюють у коментарях в соцмережах під матеріалами з теорією змови. А також у деяких засобах масової інформації

Ані Білл Ґейтс, ані будь-який інший мільярдер (послуговуючись мовою конспірологів — масон, ілюмінат, чи член "світової тіньової влади")  не міг навмисно вигадати і розповсюдити коронавірус, бо COVID-19 має природне, а не штучне походження. 

Це показали дослідження вже не однієї команди вчених, які працюють над вивченням нового мутованого вірусуЖодних науково доведених фактів, що вірус штучно створений людиною — не існує. 

І, здавалося б, — цього досить. Але для тих, хто довіряє анонімам у Твіттері більше, ніж ученим і ВООЗ, давайте розберемо події, якими любителі теорії "таємної влади" підтверджують свої думки. 

Філантроп Ґейтс і справді пожертвував мільйони доларів на розробку вакцини від різних вірусів, ще до пандемії. 

На саму тільки розробку вакцини від COVID-19 мільярдер пожертвував вже щонайменше 50 мільйонів доларів. Але жодного стосунку до розробки чіпів, які слідкуватимуть за населенням планети, це не має.  

Благодійний Фонд Білла і Мелінди Ґейтс фінансував пілотне дослідження науковців MIT та Rice University. Вони розробляли потенційний пристрій для введення вакцини, що залишав у тілі невидимий знак. 

За допомогою смартфону лікарі могли зчитувати медичну інформацію про людину. Цей винахід дозволив би вести медичну документацію щодо провакцинованих у країнах з нерозвиненою системою охорони здоров’я. А інформація щодо хворих могла б зберегти мільйони людських життів. 

Дослідження було суто теоретичне, а пристрій був не здатен відстежувати людей, і тим паче контролювати їх дії. 


Проект FAKEPALM розвінчує фейки про COVID-19. Якщо ти зауважив сумнівну інформацію про коронавірус чи карантин, надішли її нам за адресою sos.pravda007@gmail.com і ми обов’язково її перевіримо.  



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації