Коронавірус "обходить" церковні храми?

Марина АнсіфороваMarina Ansiforova
Середа, 20 травня 2020, 15:01

Твердження: У храмах та під час церковних обрядів неможливо заразитися коронавірусом.

Джерело: Допис  у Facebook громади Свято-Воскресінського храму УПЦ КП у Хмельницькій області.

Цитата: "...підтверджують, що Тіло і Кров Христові можуть переносити інфекцію, що в Храмі Божому можна заразитися. Але це неправда, бо Храм Божий і Святе Причастя  — це Святая Святих, яка є абсолютом, яка є стерильною (у формі медичного терміну, що неодноразово підтверджено науковими дослідженнями)".

Спростування: Про те, що під час здійснення церковних таїнств не можна заразитися коронавірусом, говорив і митрополит УПЦ Дмитро Рудюк, який назвав відмову від причастя під час пандемії "зневагою, богохульством і відсутністю віри в Господа Ісуса Христа і Його чесних Тіла і Крові".

У Свято-Успенському Соборі на Волині прихожан навіть буквально причащали з однієї ложки.

Одна з основних рекомендацій МОЗ  —  триматися на відстані одного метра, однак такої дистанції часто не передбачено у церквах, наповнених  вірянами.

Саме тому ходити до храму під час спалаху коронавірусу  — надзвичайно небезпечно. 

До прикладу жінка, яка цілувала ікони в храмі на Житомирщині, інфікувала щонайменше одного прихожанина. 

Підхопили COVID-19 і вірянка на Закарпатті та парафіянка на Харківщині.

Спалах коронавірусу зафіксований і в Києво-Печерській лаврі: кількість інфікованих там перевищила сотню осіб. COVID-19 так швидко поширився між священнослужителями та іншими працівниками храму саме тому, що там не дотримувалися правил гігієни та не самоізолювалися, адже Митрополит закликав не боятися пандемії та причащатися у церкві. 

У результаті сам Онуфрій і заразився COVID-19  —   про це написало видання "Релігійна правда" із посиланням на джерела у Києво-Печерській лаврі. Водночас низка медіа поширили інформацію про те, що Онуфрія разом із митрополитом Антонієм госпіталізували до Інституту серця Бориса Тодурова під чужими іменами, тоді як у пресслужбі УПЦ МП цю інформацію не підтверджували, заявляючи, що обидва священнослужителі здорові та готуються до великодньої служби.  

Тому натовп у храмі, причастя з однієї ложки та поцілунки хреста без його попередньої дезінфекції  — це  висока ймовірність заразитися COVID-19.

Проект FAKEPALM розвінчує фейки про COVID-19. Якщо ти зауважив сумнівну інформацію про коронавірус чи карантин, надішли її за адресою sos.pravda007@gmail.com і ми обов’язково її перевіримо.   



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації