Чому не варто порівнювати смертність від COVID-19 та сезонного грипу?

Валерія ІвановаВалерія Іванова
Середа, 27 травня 2020, 10:15

Твердження: Коронавірус не є небезпечним для людини, статистика смертності у десятки разів менша за грип та інші віруси.

Джерело: У соціальній мережі Facebook активно поширюється допис, який містить постер із зображенням зв'язаної людини з написом "Нас тримають за ідіотів, яких легко обдурити!"  

 

"Окрім гучної заяви про те, що "небезпека коронавірусу — брехня", автор публікації порівнює статистику смертності від коронавірусу та грипу, оперуючи хибними даними"

Окрім гучної заяви про те, що "небезпека коронавірусу — брехня", автор публікації порівнює статистику смертності від коронавірусу та грипу, оперуючи хибними даними.  

У коментарях з’являються думки на кшталт: "смертність від корони нуль".  

У допису півтори тисячі поширень.

Спростування: За даними ВООЗ,  3,4% інфікованих коронавірусом помирають, а смертність від сезонного грипу становить менше 1%. 

Тобто рівень смертності від коронавірусу приблизно на 2,5% вище, ніж від грипу. 

Залежно від країн, цей показник суттєво відрізняється. 

До прикладу, в Італії смертність від коронавірусу склала 11,9%, у Франції - 7%, а в Німеччині найкраще впорались з епідемією — їхній показник один з найнижчих у Європі, рівень смертності склав усього 1,2%. В Україні рівень смертності від коронавірусу не перевищив 3%.

Проект FAKEPALM розвінчує фейки про COVID-19. Якщо ти  зауважив сумнівну інформацію про коронавірус чи карантин, надішли її за адресою sos.pravda007@gmail.com і ми обов’язково її перевіримо.   



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації