Чи дієвий аспірин, парацетамол та апранакс у боротьбі з COVID-19?

Валерія ІвановаВалерія Іванова
Четвер, 28 травня 2020, 16:40

Твердження: Коронавірус не викликає пневмонії, інфіковані люди хворіють  тромбозом. Лікувати його потрібно аспірином та парацетамолом. 

Джерело: У соціальних мережах та розсилках у Viber та WhatsApp приходять сповіщення з текстом, що містить історію про італійських вчених, які нібито винайшли ліки від коронавірусу і розкрили справжню його природу. 

Спростування: "Італійські лікарі не підкорилися всесвітньому закону про здоров’я ВООЗ, який наполегливо вимагає не робити розтину померлих від коронавірусу, і виявили, що це НЕ ВІРУС, а бактерії викликають смерть. Вони призводять до утворення тромбів і смерті пацієнта" — з таких слів починається текст розсилки, у якому також стверджується, що COVID-19 лікується аспірином, апранаксом та парацетомолом. 

У розсилці запевняють, що в Італії тепер усіх лікують аспірином, і 14 тисяч людей вилікувались від COVID-19 за один день. А джерело всієї цієї інформації — начебто Міністерство охорони здоров’я Італії. 

Насамкінець автори фейку просять розповсюдити його поміж інших, бо "пандемічний психоз" потрібен для того, аби "вбити маси". 

Усе з перерахованого не відповідає дійсності. 

По-перше, Міністерство охорони здоров’я Італії чи будь-який інший італійський державний орган ніколи про таке не заявляли. 

Та й ніякого "всесвітнього закону ВООЗ" — не існує.  

Всесвітня організація охорони здоров’я не має юридичного права впливати на уряди чи країни, а її повідомлення мають виключно рекомендаційний характер. 

Ніякої інформації про те, що італійські медики лікують пацієнтів, заражених коронавірусом, за новими протоколами, теж — немає. 

Ані аспірин, ані будь-який інший препарат не лікує коронавірус, вакцини від коронавірусу все ще перебувають у стадії розробки. 

Натомість, вчені вже досконало дослідили геном COVID-19 і виявили, що це саме вірус, а не бактерія, як стверджує фейк. І це доведено сотнями незалежних досліджень по всьому світу. 

Проект FAKEPALM розвінчує фейки про COVID-19. Якщо ти  зауважив сумнівну інформацію про коронавірус чи карантин, надішли її за адресою sos.pravda007@gmail.com і ми обов’язково її перевіримо.   










powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації