Чому ВООЗ не могла вигадати коронавірус для власного заробітку?

Валерія ІвановаВалерія Іванова
Середа, 10 червня 2020, 09:03

Твердження: Всесвітня організація охорони здоров’я величезна мафіозна структура, яка наживається на вакцинах, саме тому вона вигадала коронавірус. 

Джерело: Виступ першого заступника Полтавської обласної державної адміністрації Євгена Холода. 

Пряма мова:  

"Ця вся афера, я інакше назвати не можу, сторіччя — вона задумана тільки для одного: щоб ми восени побігли купляти вакцину. (....) Згадайте, що я скажу: величезна афера, яка стосується кожного, хто живе на планеті Земля. Хто на цьому наживається? Величезна мафіозна структура — Всесвітня організація здоров’я".

Спростування: Перший заступник голови Полтавської обласної держадміністрації, Євген Холод під час свого виступу на 33-ій сесії облдержадміністрації висловив своє невдоволення жорсткими карантинними заходами. 

На думку депутата, влада "долучилася до штучної істерії", яка завдала збитків представникам вітчизняного бізнесу. З-поміж іншого депутат назвав світову пандемію "аферою сторіччя", яка нібито вигідна Всесвітній організації охорони здоров’я.

Однак ВООЗ це неприбуткова організація, яка співпрацює з урядами різних країн для удосконалення систем охорони здоров’я та займається розробкою міжнародних стандартів.

Поради ВООЗ у галузі охорони здоров'я мають винятково рекомендаційний характер. 

ВООЗ фінансується зі щорічних обов’язкових внесків держав-членкинь організації, з добровільних внесків держав, приватних благодійних фондів та міжнародних організацій. 

За даними 2019-ого року, найбільше внесків надійшло від США 14,67%, Фонду Білла і Мелінди Ґейтсів 9,76%, альянсу GAVI 8,39%, Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії 7,79%. 

Організація не продає вакцини, а отже ніяким чином не може заробити на вакцинуванні населення.  

Пандемія нового коронавірусу не є "аферою", вона реальна. 

У світі вже виявлено 6,9 мільйонів інфікованих та понад 400 тисяч померлих від коронавірусу людей.  

На жаль, економіка країн і справді страждає від глобальної пандемії, але це необхідні заходи, які були введені у більшій частині цивілізованого світу для того, аби зберегти здоров'я людей і не допустити колапсу медичної системи у світі. 

Багато незалежних один від одного вчених у світі довели ефективність карантину і підтвердили зменшення смертності при дотриманні запобіжних заходів. 

До прикладу, дослідження Центру досліджень економіки і політики охорони здоров’я Державного університету Сан-Дієґо показало вплив карантину на зниження смертності від COVID-19 на прикладі одного штату Сполучених Штатів Америки. 

Так, у Каліфорнії за перші три тижні обмежень, завдяки жорстким карантинним заходам кількість інфікованих людей зменшилась приблизно на 200 тисяч порівняно зі штатами, що вводили слабші обмеження. Це, за підрахунками вчених, дозволило зберегти життя від 1800 до 5000 людей. 

Проект FAKEPALM розвінчує фейки про COVID-19. Якщо ти  зауважив сумнівну інформацію про коронавірус чи карантин, надішли її за адресою sos.pravda007@gmail.com і ми обов’язково її перевіримо.   



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації