Чому тоталітарні режими не мають стосунку до пандемії коронавірусу?

Валерія ІвановаВалерія Іванова
Понеділок, 20 липня 2020, 11:19

Твердження: Вірус COVID-19 вигадали для того, щоб ввести тоталітарний світовий режим. 

Деталі: На сайті "Слово життя" вийшла стаття від авторів, які називають себе "Вселенським візантійським патріархатом". 

В опублікованому матеріалі запевняють, що начебто людство стоїть на порозі створення найжорсткішого у світі тоталітарного режиму — саме тому влада вигадала "найбільший політичний та масмедіальний обман під назвою COVID-19". 

Крім того, автори зібрали докупи усі найбільш поширювані фейки про коронавірус, від "Білл Гейтс фінансово керує ВООЗ" до "вірус мутує так швидко, що будь-яка вакцина не є ефективною". 

Меседж про те, що карантин та оголошення пандемії вигадали для того, щоб запровадити світовий тоталітаризм, активно розповсюджується і у соціальних мережах.  Зокрема, співголова фракції Європейська Солідарність Ірина Геращенко повідомила на своїй сторінці у Фейсбук, що в Україні намагаються побудувати тоталітарний режим за допомогою пандемії. 

"Зеленський і ко будують безвиїзд, нову стіну і завісу. Під приводом боротьби з COVID-19 ці хлопці знищують демократію і громадянські свободи. Це їх ідеологія — взяти під контроль все: ваше спілкування, ваші пересування світом, ваше життя, все. Так будуються тоталітарні держави" — повідомила вона. 

Спростування: По-перше, стверджувати, чи допоможе вакцина, чи ні, поки що ніхто не може, так як її ще не винайшли, і на сьогоднішній день вона знаходиться у стадії розробки і випробувань. 

По-друге, пандемія — справжня, і підтвердження тому — 12,55 мільйонів захворілих на COVID-19 та вже понад 561 тисяча померлих людей. 

Не має жодних підтверджень тому, що у світі глобально вводять тоталітарні режими. Так, і справді, тоталітарні режими як форма правління існують, до прикладу, у Північній Кореї, але це ніяким чином не пов'язано з коронавірусом. 

Впровадження карантинних заходів відбувається для того, щоб скоротити кількість хворих на коронавірус, та, відповідно, зменшити відсоток смертності, адже якщо велика кількість людей одночасно захворіє, медична система може не впоратись із таким навантаженням. 

Проєкт FAKEPALM розвінчує фейки про COVID-19. Якщо ти зауважив сумнівну інформацію про коронавірус чи карантин, надішли її за адресою sos.pravda007@gmail.comі ми обов’язково її перевіримо.   



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації