Українські військові загинули під час тестування вакцини від коронавірусу?

Марина АнсіфороваMarina Ansiforova
Вівторок, 21 липня 2020, 07:59

Твердження: Четверо українських військовослужбовців загинуло під час тестування вакцини від COVID-19, яке проводили американські вірусологи.

Деталі: Українські користувачі Facebook діляться новиною, в якій начебто  "представник пресслужби Народної міліції" так званої ЛНР Олександр Мазейкін заявляє, що у Харківській області в ході тестування вакцини від коронавірусу померло четверо військовиків Збройних Сил України та одна цивільна людина. За його словами, всього вакцину тестували під контролем американських вірусологів на 15 добровольцях, 10 із них були військовими, хворими на COVID-19. 

В ході тестування вакцини у медичних закладах Харківської області буцімто частині людей стало гірше, і їх перевели на апарати штучної вентиляції легень. Зрештою, автор фейку повідомляє, що врятувати їхні життя не змогли. 

 
Українські користувачі Facebook діляться новиною, в якій начебто  "представник пресслужби Народної міліції" так званої ЛНР заявляє, що у Харківській області в ході тестування вакцини від коронавірусу померло четверо військовиків Збройних Сил України та одна цивільна людина.

Спростування:  Людина з ім'ям  Олександр Мазейкін фігурує на сайті "Миротворець" як "журналіст-провокатор сепаратистського видання "Новини-24".

На сайті Збройних сил України відсутні будь-які дані стосовно смертей військовослужбовців внаслідок тестування препаратів від коронавірусу; немає підтвердження  такої інформації і з боку регіональних харківських видань.

За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, зараз в Україні проходять клінічні дослідження чотирьох препаратів проти коронавірусу, жоден із них не розроблений в Україні. 

Будь-яка інформація стосовно тестування вакцини в Україні американськими вірусологами відсутня. 

Проєкт FAKEPALM розвінчує фейки про COVID-19. Якщо ти зауважив сумнівну інформацію про коронавірус чи карантин, надішли її за адресою sos.pravda007@gmail.comі ми обов’язково її перевіримо.   



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації