Капуста проти коронавірусу — хто переможе? 

Валерія ІвановаВалерія Іванова
Середа, 22 липня 2020, 07:05

Твердження: Вживання капусти допомагає вбити коронавірус.

Деталі: Низка ЗМІ розповсюджує фейки про те, що капуста допомагає подолати коронавірус. За повідомленням авторів, група дослідників Університету Монпельє у Франції нібито знайшла продукт, який "вбиває коронавірус", і ним виявилась квашена капуста.

Як повідомляється, вчені заявили, що вживання різних видів капусти популярне саме у тих країнах, де були найнижчі показники смертності серед населення. До прикладу, у Німеччині та Південній Кореї, де населення вживає капусту, рівень смертності був набагато нижчий.

Спростування:  Дослідження вчених з французького університету Монпельє і справді існує, але дослідники не стверджують, що капуста у будь-якому її вигляді вбиває коронавірус, або може допомогти пережити хворобу у легкій формі.

Дослідники проводять паралелі між здоровим харчуванням, яке поміж іншого включає і вживання капусти, та низькою смертністю від коронавірусу. Але вони не стверджують, що капуста або будь-який інший овоч знищує COVID-19. 

Насправді, французькі вчені припустили, що крім системи охорони здоров'я, на розповсюдження COVID-19 впливає також і здоровий спосіб життя, зокрема правильне збалансоване харчування. 

Вчені говорять про те, що діабет та надмірна вага є факторами ризику при коронавірусі, тож це свідчить про важливість правильного харчування, яке зменшує ризик летального випадку. 

На підтвердження своєї теорії автори дослідження порівнюють країни, де найчастіше вживають продукти з сильними антиоксидантами, як-от сира та квашена капуста, і доводять, що рівень смертності в цих країнах менший. 

До прикладу: у Тайвані та Кореї капуста є популярним продуктом, і відсоток смертей відносно кількості захворілих тут менший. 

До того ж, ніяких дослідів вчені не проводили, вони просто зафіксували ймовірний зв’язок здорового харчування з меншим ризиком перенести хворобу у тяжкій формі.

Проєкт FAKEPALM розвінчує фейки про COVID-19. Якщо ти зауважив сумнівну інформацію про коронавірус чи карантин, надішли її за адресою sos.pravda007@gmail.comі ми обов’язково її перевіримо.   



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації