NoMask: чому Одесі не варто "розслаблятися"?

Марина АнсіфороваMarina Ansiforova
Понеділок, 10 серпня 2020, 12:36

Твердження: Одеситам не потрібно носити маски.

Деталі: У групі у Facebook шириться картинка, в якій одеситів закликають "увімкнути мозок та зняти намордники", а також спокійно дихати, відпочивати та працювати без масок. 

Спростування: Дійсно, нині, за даними оновленої карти МОЗ за 7 серпня, Одеська область — у "зеленій" зоні епідеміологічної небезпеки, тобто найбільш безпечній зоні. 

Водночас Одеська область продовжує встановлювати добові антирекорди. Сьомого серпня  Одеська область посіла друге місце в Україні після Києва за кількістю нових випадків коронавірусу за добу  — 156  —  при цьому обігнавши Львівську і Харківську області. 

В Одесі часто не дотримуються карантинних обмежень: деякі заклади продовжували працювати під час жорстких карантинних обмежень.  А вже після послаблення карантину працівників ресторанного бізнесу неодноразово штрафували за відсутність масок під час роботи

Маски  —  це один із найбільш дієвих способів не лише убезпечити від інфікування себе, а й врятувати від потенційної небезпеки оточуючих, протягом перших днів інфікування чи у випадку безсимптомного протікання. 

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує не знімати маску, якщо в радіусі одного метра від вас знаходяться інші люди. 

Немає гострої необхідності носити маску 24/7, якщо ви знаходитеся у відкритому просторі і дотримуєтеся дистанції. 

Проєкт FAKEPALM розвінчує фейки про COVID-19. Якщо ти зауважив сумнівну інформацію про коронавірус чи карантин, надішли її за адресою sos.pravda007@gmail.comі ми обов’язково її перевіримо.   



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації