Поляки спробували російську вакцину, і вона їм сподобалася?

Марина АнсіфороваMarina Ansiforova
Понеділок, 24 серпня 2020, 20:55

Твердження: Жителі Польщі уже відчули дію виготовленої в Російській Федерації вакцини.

Деталі: Польський блогер HRejterzy виклав на своїй сторінці на YouTube відео, в якому він розповідає про ефективність російської вакцини від коронавірусу. Відео набрало 1,2 мільйони переглядів на YouTube та майже 15 тисяч в Instagram.

Спростування: Відео має жартівливий характер, адже після псевдо вакцинації блогер начебто відчуває в собі фізичну силу, припиняє носити окуляри, починає полювати на ведмедів і навіть говорити російською. 

Нині існують численні маніпуляції щодо того, чи дійсно винайдена російська вакцина може успішно використовуватися для лікування. 

Володимир Путін заявив, що Росія уже винайшла вакцину від COVID-19 і успішно протестувала її на людях, зокрема й на дочці російського президента.

Водночас російська вакцина не є у списку вакцин, які пройшли останній і найважливіший третій етап дослідження — тестування на тисячах добровольців, результати якого зможуть достеменно показати, придатна вакцина для вільного застосування серед людей, чи ні. 

Радник гендиректора ВООЗ, доктор Брюс Айворд заявив, що в організації немає достатньої кількості фактів про ефективність російської вакцини у лікуванні COVID-19. 

"Нині ми ведемо переговори з Росією, аби отримати додаткову інформацію, зрозуміти статус цього продукту", — сказав він First Post.

За даними ВООЗ, у світі вісім вакцин дійшли до третього, останнього етапу  клінічних випробувань. 

Серед них — американська компанія Moderna, британсько-шведська AstraZeneca, а також альянс німецької BioNTech, китайської Fosun Pharma і американської Pfizer.

Марина Ансіфорова



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації