Коронавірус в регіонах. Підсумки дня

Четвер, 10 вересня 2020, 20:40

Які регіони потрапили у "червону" зону та як коронавірус впливає на освіту і медицину — читайте у короткій підбірці найважливіших новин 10 вересня.

Освіта

На Кіровоградщині у селищі міського типу Капітанівка, що в Новомиргородському районі, школу закрили на двотижневий карантин через коронавірус. COVID-19 виявили у працівниці навчального закладу.

На Запоріжчині на коронавірус захворіли двоє учнів Енергодарської школи №2. Їхні класи 1-Б та 11-А закрили на карантин до 17 вересня. У цьому ж закладі минулого тижня закрили другий клас, де теж захворіла дитина.

Загалом в Україні на самоізоляцію вже відправили 145 класів. За словами міністра охорони здоров’я, це було зроблено відповідно до рекомендацій лікарів та епідеміологів". 

Медицина

У лікарнях Києва, Вінниччини, Прикарпаття, Одещини, Рівненщини, Сумщини, Тернопільщини, Хмельниччини, Буковини та Чернігівщини перевищений показник заповненості ліжок для пацієнтів з коронавірусом. За останні п’ять діб показник перевищив 50%. За минулу добу найгіршу ситуацію зафіксовано на Буковині — 68,8%. Слідом ідуть Одещина — 67,7% та Прикарпаття — 58,5%.

За минулу добу у Києві на COVID-19 захворіли 11 медиків. На сьогодні в столиці вже 16 119 підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

Епідемічне зонування

В Україні оновили епідемічні зони. Нове епідемічне зонування почне діяти з 14 вересня. До найнебезпечнішої червоної зони буде віднесено:

  • місто Чоп Закарпатської області;
  • міста Івано-Франківськ, Коломия, Калуш; Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області;
  • Перемишлянський та Пустомитівський райони Львівської області;
  • міста Біляївка, Ізмаїл та Болградський район Одеської області;
  • місто Дубно Рівненської області;
  • міста Тернопіль, Бережани та Чортків; Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Збаразький, Монастириський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони Тернопільської області;
  • Великобурлуцький район Харківської області;
  • місто Славута та Волочиський район Хмельницької області;
  • місто Канів Черкаської області;
  • місто Чернівці; Герцеївський, Кельменецький, Кіцманський, Новоселицький та Сторожинецький райони Чернівецької області.
  • місто Ніжин; Бобровицький та Носівський райони Чернігівської області.

Київ буде у помаранчевій карантинній зоні, а це означає, що заборонять роботу хостелів, спортзалів та нічних клубів. Також у помаранчеву зону потрапить Вінниця.

Немає жодного регіону, який би потрапив у "зелену", найбільш безпечну епідемічну зону.

Тетяна Пляцок

Ми дуже вдячні вам, наші читачі, за час, проведений на сайті "Українська правда.SOS". Тепер ми хочемо попросити вас оцінити нашу роботу – і для цього ставимо декілька просих запитань.



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації