Чому продавців не садитимуть до в'язниці у разі відмови клієнтам без захисної маски?

Валерія ІвановаВалерія Іванова
Четвер, 3 вересня 2020, 12:53

Твердження: Продавців притягнуть до кримінальної відповідальності у разі, якщо вони відмовляться обслуговувати людей без медичної маски. 

Деталі: У розсилках Viber та WhatsApp приходять сповіщення-фейки з картинкою, на якій написано, що працівники торгівлі зобов’язані обслуговувати клієнтів у будь-якому вигляді. У разі, якщо продавець відмовиться обслуговувати людину без медичної маски, він нібито буде притягнутий до кримінальної відповідальності. 

Також картинка містить два посилання на Єдиний реєстр судових рішень, які, на думку авторів розсилок, містять рішення суду, за якими працівники торгівлі вже нібито були притягнуті до відповідальності. 

 
У розсилках Viber та WhatsApp приходять сповіщення-фейки з картинкою, на якій написано, що працівники торгівлі зобов’язані обслуговувати клієнтів у будь-якому вигляді.

Спростування:  Ця розсилка фейк, а суд не визнавав протизаконним і не притягував до кримінальної відповідальності осіб, які відмовились надавати послуги людям, що під час пандемії коронавірусу не надягли медичну маску. 

Насправді обидва рішення суду, що на них посилається картинка, не мають стосунку до маскового режиму.  

Перша справа за посиланням розпочалася задовго до пандемії, ще у 2018-му році, і стосувалась не носіння медичної маски в умовах епідемії, а відмови обслуговувати людину в мотоциклетному шоломі. 

Друге рішення суду, яке на підтвердження своїх слів надають автори, також не має стосунку до відповідальності за відмову обслуговувати людину без медичної маски. 

Ця справа стосувалася бездіяльності слідчого, який не вніс відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 

У заяві, яку слідчий не вніс до Реєстру, йшлося про відмову в обслуговуванні клієнта старше 60 років без медичної маски, але саме рішення суду не має ніякого відношення до носіння маски. 

Валерія Іванова 



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації