Чому під виглядом вимірювання температури людям не можуть наносити  штрих-коди?

Марина АнсіфороваMarina Ansiforova
Вівторок, 8 вересня 2020, 06:00

Твердження: У публічних місцях, під виглядом вимірювання температури (як способу  виявлення симптомів COVID-19) людей "таврують" ураном чи цезієм за допомогою штрих-кодів.

Деталі: У месенджері Viber поширюється повідомлення, в якому розповідається про "масову термометрію". Під виглядом обов'язкового вимірювання температури на вході до закритих приміщень людям начебто наносять штрих-коди за допомогою цезію чи урану. 

За словами анонімного користувача, школи та садочки також відкрилися не просто так, а саме для цієї "масової термометрії". 

 

Спростування: Безконтактні інфрачервоні термометри взагалі не виділяють жодного випромінювання. Навпаки, електронні прилади поглинають тепло людського тіла, вимірюючи температуру.

Ще одним доказом його нешкідливості є те, що такий термометр не забороняють використовувати не тільки дорослим, а й дітям.

Нині жоден з типів термометрів (ні електронний, ні інфрачервоний, ні звичайний ртутний) не містять елементів урану і цезію в собі, а тому виділяти їх не можуть.

До того ж, школи і садочки почали відкриватися у тих місцях, де немає (чи не було до цього) критичної ситуації із пандемією, і це жодним чином не пов'язано з конспірологічною теорією про масову "термометризацію". 

Ансіфорова Марина



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації