Херсон. Міськрада виділила 53 мільйони гривень на боротьбу з COVID-19

Середа, 1 квітня 2020, 17:18

У Херсоні місцеві депутати виділили більш як 53 мільйони гривень на забезпечення заходів щодо боротьби з коронавірусом COVID-19. 

Джерело: сайт Херсонської міської ради.

Деталі: Депутати провели позачергове засідання сесії Херсонської міської ради, на якій виділили понад 53 мільйонів гривень на боротьбу з COVID-19. 

Зокрема, близько 44 мільйонів гривень спрямують на закупівлю медичного обладнання, антисептичних та дезінфекційних засобів, витратних матеріалів для трьох міських клінічних лікарень.

Пряма мова мера Херсона Володимира Миколаєнка: "Я вже бачив запит від управління охорони здоров’я, в якому ціна однієї медичної маски зазначена в районі 20 гривень, у той час як Суми закупили такі ж за 12 гривень. Хочу наголосити, що спекуляції у період пандемії неможливі".

Деталі: Для контролю за прозорістю витрат планують створити робочу групу, до складу якої увійдуть депутати міської ради. 

На суму півмільйона гривень міська влада планує закупити кисень для забезпечення невідкладної медичної допомоги.

З 27 березня у Херсоні почали дезінфікувати вулиці, зупинки громадського транспорту, тротуари та громадський транспорт. 

На кожну з цих потреб з міського бюджету виділили від 100 до 500 тисяч гривень.

На 3 мільйони гривень збільшили видатки на щомісячну грошову допомогу за квітень сім’ям з-поміж пільгових категорій (багатодітні, з-поміж ВПО, військовослужбовців).

Гроші виділені внаслідок скорочення видатків для управлінь освіти, культури, соцполітики, капітального будівництва, транспортної, дорожньої інфраструктури та зв'язку, департаменту житлово-комунального господарства.

Передісторія: 

  • Станом на 10.00 1 квітня в Україні загалом підтвердили 669 випадків з них 17 випадків – летальні, 10 людей одужали.
  • У Херсонській області підтверджений 1 випадок COVID-19, у Херсоні випадків захворювання не зафіксовано. 



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама: