Кличко звернувся до уряду з проханням частково послабити карантин у Києві

П'ятниця, 22 травня 2020, 12:28

Попри те, що столиця поки не готова перейти до 2 етапу зняття карантину, мер Києва хоче частково пом'якшити обмеження з 23 травня.

Джерело: Брифінг мера Києва Віталія Кличка. 

Пряма мова: "Сьогодні МОЗ заявив, що Київ і ще 11 регіонів не відповідають критеріям послаблення 2 етапу обмежень. Підкреслюю, що з трьох критеріїв столиця не відповідає тільки одному –  кількість хворих на 100 тисяч мешканців міста. Визначена норма – 12 хворих, у Києві їх зараз – 15.

Цей показник зумовлений спалахом коронавірусу в Дарницькому дитячому інтернаті для дівчат тиждень тому. За останні 6 днів захворюваність в місті була в межах визначеної урядом норми. Тому я звертаюся до уряду з наступним – дозволити Києву розпочати другий етап послаблень. Але не всіх, а тих, що критично необхідні місту та бізнесу".

Деталі: Кличко просить з 23 травня відновити роботу наземного громадського транспорту та торгових закладів площею до 1000 кв. м, а також з 25 травня  роботу метро, адже в місті "відбувається транспортний колапс". 

Натомість мер не наполягає на відкритті дитячих та спортивних майданчиків.

Передісторія: За останню добу в Києві виявили 47 нових випадків коронавірусу. Загалом у столиці наразі 2522 захворювання на COVID-19. 



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама: