Львівщина. Мешканців планують тестувати методом ІФА

П'ятниця, 22 травня 2020, 19:00
Фото ЛОДА

У Львівській ОДА планують проводити тестування на коронавірус методом імуноферментного аналізу. Департамент охорони здоров’я проаналізував забезпечення закладів охорони здоров’я на предмет можливості здійснювати таке тестування.

Джерело: Львівська ОДА.

Пряма мова директора департаменту охорони здоров’я Ореста Чемериса: "Такий метод значно дешевший, ніж ПЛР. Середня вартість близько 400 грн. У Львівській області є 26 таких приладів. Аби розпочати роботу, треба закупити матеріали і передбачити фінансування".

Деталі: За інформацією ОДА, таке тестування зможе проводити не тільки Лабораторний центр, але й усі заклади, що мають необхідне обладнання.

"Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я, ситуацію можна розвантажити, розпочавши інші шляхи досліджень. Зокрема, за допомогою ІФА-діагностики. Такий метод більш безпечний, адже не потребує роботи із живим збудником, а лише із плазмою", — повідомив директор Лабораторного центру Роман Павлів.

За його словами, такий ІФА-аналіз зможе виявляти, хто з пацієнтів має хворобу, а також — хто уже перехворів та має імунітет до коронавірусу. 

Передісторія: Станом на ранок 22 травня на Львівщині лабораторно підтверджено 1240 випадків захворювання на COVID-19.



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама: