На Одещині – антирекордні цифри інфікування на коронавірус

Четвер, 25 червня 2020, 10:37

За минулу добу в області зафіксували 95 нових заражень. Одужань та смертей немає.

Джерело: Статистика Центру громадського здоров’я України, Facebook голови Одеської ОДА Максима Куцого.

Пряма мова: "Цей антирекорд на 10% більший за пік захворюваності, який був на початку травня!

Переважну більшість (39 випадків) зафіксовано у Болградському районі, є чимало з Одеси (15), Ізмаїльського (16), Овідіопольського (6) районів.

Загальна кількість підтверджених випадків становить 1466, "активних" — 50%.

Я звертаюся до всіх жителів Одещини: носіть маски, уникайте місць великого скупчення людей. Вимагайте, щоб водії громадського транспорту та продавці у магазинах та ринках використовували засоби індивідуального захисту.

У випадку порушення санітарних норм — дзвоніть 102. Поліція буде реагувати на порушення та випадки нараження оточуючих на небезпеку захворювання".

Деталі: З 22 червня в Одесі посилили карантин. Заборонено:

– Перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

–  Перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;

–  Самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;

– Відвідування закладів освіти її здобувачами в групах більше 10 осіб, крім участі у державній підсумковій атестації у формі ЗНО, вступних випробуваннях, єдиному вступному іспиті з іноземної мови, єдиному фаховому вступному випробуванні, атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів "КРОК", а також здійснення підтвердження кваліфікації моряків, проведення підготовки моряків, членів екіпажів торговельних суден, зокрема тих, що здійснюють плавання внутрішніми водними шляхами України, та проведення підготовки судноводіїв малих/маломірних суден;

– Проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід. Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра;

– Діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;

– Здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом, зокрема пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному (трамвай, тролейбус), залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, в кількості більше ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб. Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та контроль використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок пасажирами під час перевезення.

Передісторія: Нещодавно у місті Балта, що на Одещині, виявили спалах коронавірусу серед працівників психоневрологічного будинку-інтернату.



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама: