Спалах коронавірусу в психлікарні на Одещині: медик "приніс" хворобу на роботу

Вівторок, 14 липня 2020, 18:27

Першим, хто "підхопив" COVID-19 у КНП "Одеська обласна психіатрична лікарня №2" села Олександрівка був співробітник установи. Він заразився в побутових умовах. 

Джерело: Кореспондент видання "Українська служба інформації" з місця подій. 

Пряма мова: "Серед тих, хто захворів п`ять медпрацівників і сім пацієнтів. Всі пацієнти похилого віку. Двох у дуже важкому стані доправили до лікарні "водників", зараз вони на апаратах штучної вентиляції легенів.

Сама ж лікарня закрита на карантин. Усіх співробітників і пацієнтів тестують.

Усього в тісному контакті з хворими було 37 пацієнтів. Така ж ситуація і з медичним персоналом: це 20 осіб, які перебували в тісному контакті з хворими. Вони всі так само пройшли обстеження і знаходяться на самоізоляції".

Деталі: Ймовірно першим, хто заразився коронавірусом і поширив його у медустанові був медик. Він заразився у побуті і вже інфікований прийшов на роботу, розповіла виданню головна лікарка Одеського обласного центру соціально важливих захворювань Світлана Єсипенко.

Біля психлікарні чергують поліцейські. Будівлю огородили сигнальною стрічкою і навіть перенесли зупинку громадського транспорту подалі від медустанови.

 
 
 

Передісторія: Сьогодні в Одеській обласній психіатричній лікарні №2 коронавірус виявили вже у п'ятьох працівників та 12 пацієнтів. Про спалах хвороби в установі стало відомо 13 липня. 



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама: