Буковина. Рідним померлої від COVID-19 медпрацівниці мають виплатити півтора мільйона гривень

Четвер, 30 липня 2020, 22:04

Спеціальна комісія встановила, що жінка інфікувалася коронавірусом на роботі, в одній із лікувальних установ обласного центру.

Джерело: Управління Держпраці у Чернівецькій області. 

Пряма мова: "У ході роботи комісія спеціального розслідування визнала даний випадок як такий, що пов'язаний з виробництвом. Встановлено, що під час виконання своїх посадових обов’язків старша медична сестра закладу  інфікувалася коронавірусною інфекцією, надаючи пацієнтам невідкладну допомогу, виконуючи маніпуляційні та реанімаційні заходи".

Деталі: Обставини трагедії вказують, що жінку 1972 року народження після появи симптомів, характерних для хворих  на COVID-19,  було госпіталізовано до медичного закладу для проходження лікування. Методом ПЛР-тесту у пацієнтки було підтверджено діагноз "Вірусна пневмонія COVID- 19". Медпрацівниці надавали необхідну допомогу, однак результати виявилися невтішні: пацієнтка померла.

Як повідомляє Суспільне, родичам померлої від COVID-19 медсестри тепер мають виплатити півтора мільйона гривень.

Передісторія: Станом на 29 липня до  Державної служби України з питань праці надійшло 559 повідомлень про захворювання медичних працівників СOVID-19. У шести випадках наслідки летальні.

Управлінням Держпраці створено шість комісій зі спеціальних розслідувань. Роботу п’яти  із них вже завершено.



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама: