У десяти регіонах країни перевищений показник заповненості ліжок

Четвер, 10 вересня 2020, 15:39

У Києві, на Вінниччині, Прикарпатті, Одещині, Рівненщині, Сумщині, Тернопільщині, Хмельниччині, Буковині та Чернігівщині заповненість лікарень для пацієнтів з COVID-19 за останні п'ять діб перевищила 50%.

Джерело: МОЗ.

Деталі: За минулу добу найвищий показник зафіксовано на Буковині – 68,8%. Слідом ідуть Одещина – 67,7% та Прикарпаття – 58,5%.

За останню добу показник заповненості впав у Києві, Вінницькій та Рівненській області. Протягом двох останніх діб він нормалізувався на Львівщині.

Передісторія: Для визначення регіонів зі значним поширенням МОЗ запровадило такі критерії: завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50 відсотків протягом п’яти днів, середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу  менш як 24 тестування на 100 тисяч населення протягом останніх семи днів, показник захворюваності на COVID-19 за 14 днів на 100 тисяч населення перевищує базовий рівень захворюваності.



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама: