Суми. В одній із лікарень нестача медиків для лікування хворих на COVID-19

Вівторок, 8 вересня 2020, 20:48

У сумській лікарні № 5 виділено 47 ліжок для госпіталізації хворих з підозрою на коронавірус — вільних залишилось 12.

Джерело: Суспільне з посиланням на лікарку-інфекціоністку Наталію Тарасову.

Пряма мова: "На сьогоднішній момент у нас знаходиться на шостому поверсі 27 хворих, з них дев`ять хворих тяжких, які потребують кисневої підтримки із них три — на апараті ШВЛ".

Деталі: Лікарня є закладом "другої хвилі". Перших пацієнтів вона прийняла 22 серпня. Тоді на шостому поверсі розгорнули 27 ліжок. 7 вересня на третьому поверсі додали ще 20 — і це останні, бо нема кому виходжувати пацієнтів.

На 47 ліжок пацієнтів з коронавірусом розраховано вісім бригад медиків. У цих бригадах — 24 лікаря нетерапевтичних спеціальностей.

"Для того, щоб надати кваліфіковану медичну допомогу, бажано, щоб це були лікарі або з терапевтичного профілю, або інфекційного. А в нас залишаються лише одні хірурги і гінекологи", — каже Наталія Тарасова. 

Наразі у п’ятій лікарні методом ПЛР коронавірус підтвердили у десяти хворих. У інших пацієнтів  пневмонії різного ступеня важкості.

 

Передісторія: Станом на ранок 8 вересня на Сумщині зафіксовано 107 нових випадків коронавірусу за добу. Загалом з початку пандемії інфікувалися на вірус 2070 жителів області.



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама: