Чому людина не стане біткоїном, вакцинувавшись від коронавірусу?

Валерія ІвановаВалерія Іванова
Понеділок, 17 серпня 2020, 14:38

Твердження: В результаті вакцинації від коронавірусу люди стануть частиною криптовалюти. 

Деталі: Користувачі соціальних мереж і конспірологічні сайти поширюють інформацію, що нібито під час вакцинації від коронавірусу людям введуть спеціальні чіпи, які зроблять людину частиною майнінгу. 

За версією авторів фейку, спеціальні чіпи передаватимуть дані про діяльність людини до єдиної бази. З цієї інформації буде створений соціальний рейтинг, тож світ відмовиться від грошей, а розрахунок будуть вести у спеціальній криптовалюті, яку люди отримуватимуть за "хорошу поведінку". 

"За хорошу поведінку будуть нараховуватись криптобонуси, за погану криптоштрафи та удари струмом. Людей перетворять на залежних біоістот" стверджують автори дезінформації. 

Спростування: Жодних правдивих фактів і доказів цієї теорії не існує. Це чергова конспірологічна теорія, яка є звичайною вигадкою. 

По-перше, вакцину розробляють сотні науковців та інститутів по всьому світу, які не залежать один від одного, тож ніхто у світі немає виключного права розробляти вакцину від COVID-19. 

Це виключає можливість того, що всі будуть вакциновані препаратом одного і того самого виробника, відомого заздалегідь. 

Крім того, всі вакцини перед масовим застосуванням проходять ретельну перевірку. 

Їх якість, дієвість та умови виробництва перевіряє ВООЗ, і окремо лабораторії, науковці та інститути різних країн світу, де вакцину планують застосовувати. Тож шансів, що ніхто з тисячі вірусологів не помітить, що з вакциною є проблеми, немає. 

По-друге, немає жодного підтвердження інформації, що хтось вигадав наночіп, який може бути непомітно вживлений у тіло людини. І, тим більше, контролювати її дії, або передавати про людину якусь інформацію до "єдиного комп’ютерного центру". 

Фейк про існування "чіпів контролю" вже неодноразово розвінчували сотні незалежних фактчекерів

Проєкт FAKEPALM розвінчує фейки про COVID-19. Якщо ти зауважив сумнівну інформацію про коронавірус чи карантин, надішли її за адресою sos.pravda007@gmail.comі ми обов’язково її перевіримо.   





powered by lun.ua
Реклама:
Реклама:
Олександр Альба: Ми змушені конкурувати з авіакомпаніями, які отримали мільярди держпідтримки під час пандемії 
Командир літака: Незважаючи на драматичний спад в кількості рейсів та об'ємі перевезень, у нас не звільнили нікого з пілотів
Катерина Смирнова: Коли оголосили карантин, моя "фінансова подушка" була у бізнесі, який раптом зупинився
Директорка гімназії: Можна жалкувати про різні скасовані урочистості, але пріоритет здоров'я учнів набагато важливіший
Усі публікації